Tarinani toivoksi muille

Haluan jakaa oman tarinani, jotta voisin antaa toivoa sitä tarvitseville.


Mun Horton alkoi viidennen whiplash-vamman jälkeen, vaikka alkuun sitä pidettiin kolmoishermosärkynä. Varsinaisen dg sain sen jälkeen, kun huomattiin, että kipukohtauksiin auttaa happi. Silti mulla on dg listassa myös kolmoishermosärky sekä migreeni. Näillä dg ei ole niin suurta merkitystä kuin sillä, että olen saanut asianmukaista apua.


Olen elänyt aikoja, jolloin kipu on ollut joka päivä kuukausia osa elämääni, välillä invalidisoiden minut petipotilaaksi, välillä olen selvinnyt vähäisemmillä kivuilla. Kipu on aina oikealla, silmän takana tai kasvoissa. Kasvojen oikeapuoli menee ennen kipukohtausta punaiseksi, oikea silmä vuotaa ja sierain menee tukkoon. Silmä tuntuu kuin tulisi ulos päästä, vaikka todellisuudessa yläluomikin roikkuu tehden silmäraon pienemmäksi.


Olen kokeillut monia eri kipulääkkeitä, niistä kuitenkaan hyötymättä. Päinvastoin, ne ovat hankaloittaneet ja vaikeuttaneet elämääni, milloin tulehduttaen mahalaukun limakalvot sekä ruokatorven, aiheuttaneet enemmän kipua kuin vieneet sitä pois. Siksi olen jättänyt kaikki syötävät kipulääkkeet pois.


Kun sain lääkehapen kotiini, olen selvinnyt kohtauksista todella helposti. Heti ensioireiden ilmaantuessa voin aloittaa happihoidon maskin avulla, joka katkaisee kohtauksen usein vartissa. Joskus voi jäädä jälkisärky päälle, joka poistuu 1-4 vrk päästä. Happihoito on tuonut minulle suunnattoman paljon uskoa siitä, että tästä voi selvitä! Että voin suunnitella tulevaisuutta, opiskella, mahdollisesti palata työelämään!


Koen niin suurta helpotusta siitä, että happi oikeasti auttaa, että olen ikäänkuin saanut elämäni takaisin! Minä hallitsen ainakin osittain tätä kipua eikä niin, että kipu ajaa minut täysin toimettomaksi ja epätoivoiseksi! Niistä pahoistakin kipukohtauksista selviää paremmin, kun on oikeasti saanut hyviä kokemuksia ja luottamusta elämänhallintaan!


Terveisin

toiveikas toipuja


<PALUU EDELLISELLE SIVULLE