Hae apua kun sitä tarvitset

Hortonin neuralgia (sarjoittainen päänsärky) aiheuttaa akuutisti psyykkistä oireilua (mm. masennusta, ahdistusta, paniikkioireilua, unettomuutta) eikä avun hakemisessa tule aikailla jos siltä tuntuu että ei yksin meinaa jaksaa. Pidempään jatkuneena ja esim. kroonisessa muodossa yleistyvät vakavammat psyykkiset oireet ja mielenterveyden ongelmat kuten vakava masennus, ajatukset itsensä vahingoittamisesta tai itsemurhasta ja voi esiintyä itsetuhoisuutta. Hortonin neuralgian seurauksena voi kehittyä esimerkiksi PTSD.

Apua kannattaa hakea viipymättä, myös läheiselle. Myös vertaistuki voi auttaa ja toimia ennaltaehkäisevänä tukimuotona. Vertaistukea on saataville vuorokauden ympäri sosiaalisessa mediassa, Facebookissa ryhmässä nimeltä Hortonin syndrooma. Ympäristö voi kuulostaa hölmöltä mutta pelkästään Hortonin vuoksi kannattaa luoda Facebook-tunnus mikäli sellaista ei vielä ole.


Kriisipuhelin

päivystää vuoden jokainen päivä ja yö numerossa

09 2525 0111

arkisin 24 h ympäri vuorokauden (2.1.2020 alkaen)

viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea.

https://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin-apua-el%C3%A4m%C3%A4n-kriiseihin


Katso myös lähin kriisikeskuksesi:

https://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto


Hortonin syndrooma-facebook ryhmässä on päivittyvä tiedosto terapeuteista jotka voivat auttaa sairauden mukanaan tuoman psyykkisen oireilun kanssa. Jos et käytä Facebookia, saat sen myös yhdistykseltä ottamalla yhteyttä.